Tips på hur du håller poolen fräsch

Om du vill alltid ha fräscht vatten och att din pool ska hålla så länge som möjligt så finns det några tips som du bör ta till dig som underlättar detta. Att du skaffar dig en poolsugare som är automatisk och som ska hjälpa till att rengöra poolen på ett effektivt sätt och ta bort smuts från vattnet, är bara en del av underhållet.

Det gäller att se till att du får ett fräscht vatten i poolen så att du inte behöver oroa dig för att dina nära och kära ska bli sjuka. För att få detta finns det fem saker som du behöver tänka på: det är som ett kretslopp som ser till att vattnet och poolen alltid är fräsch. Detta gör att du kan bada och njuta av din pool i många år framåt. En pools kretslopp:

  • God filtrering
  • PH-värdeskontroll
  • Poolkemin ska vara rätt
  • Flockning ska bort
  • Rengöring

Följer du dessa punkter kan du sedan koppla av med sol och bad!

Poolfilter

Det allra viktigaste är att se till att vattnet i poolen ska vara rent. Därför behöver din pool någon typ av poolfilter och rengöringssystem som vattnet cirkulerar genom. Det vanligaste typen av filter är ett sandfilter, men det finns även andra typer av filter att välja mellan .

Rätt PH-värde

Med jämna mellanrum, helst varje vecka, behöver du kontrollera att poolvattnet har rätt PH-värde. Ett perfekt värde ligger mellan 7,2 – 7,6 och det finns speciella teststickor eller liknade som gör att du kan ha koll.

Kemin i poolen

Det finns speciella medel så som klor eller liknande för att se till att vattnet håller sig fräscht, rent och kristallklart.

Flocking

Du kan inte undvika att få partiklar av olika slag som flyter runt i poolen och grumlar vattnet. Vill du undvika detta kan du tillsätta flockningsmedel som ser till att partiklarna klumpar ihop sig, för att sedan sjunka till botten av poolen eller hamna i filtret.

Rengöring

För att fånga större skräp som flyter omkring på vattnet behöver du en håv. Du behöver också rengöra och skrubba vattenlinjen. Bottnen behöver också städas och det kan göras med hjälp av poolsugare, men glöm inte bort att tömma silkorgarna och ytvattenrenarna.