Spara energi hemma

pexels-photo-45072Vi blir allt mer medvetna om hur vår energikonsumtion och vårt leverne påverkar miljön och plånboken, vilket lett till att allt fler nu strävar efter att leva mer miljösmart.

Genom att försöka hålla rätt temperatur inomhus och ha koll på förbrukningen kan du spara in massor av energi.

Snabba tvärdrag och kartläggning av förbrukning

Framförallt handlar det om hur mycket energi man förbrukar, men också om att inte släppa ut värmen. Med täta fönster och en rejäl säkerhetsdörr som finns att spana in på Prodoors hemsida kan man få märkbara skillnader i sin energiförbrukning då mindre värme sipprar ut. En stor bov som många inte känner till är att vädra sitt hem, speciellt under de kallare årstiderna. Men det betyder inte att man inte ska vädra alls, utan handlar om att man ska vädra med snabba tvärdrag för att inte kyla ner hemmet för mycket, skriver Jnytt i en artikel. För att ha koll på hur mycket el du förbrukar är det smart att försöka komma ihåg hur dina mönster för energi ser ut och jämföra räkningarna, eller så kan du använda dig av nya appen Greenely som lanserats av Karlstad Energi tillsammans med företaget Greenely, som en satsning för att kunna visualisera användarnas energibeteende, läs mer.

Miljövänliga hem lockar

Det miljövänliga tänket har även anammats av hyresmarknaden och idag erbjuder många hyresvärdar så kallade miljövänliga hem, där gästerna binder upp sig på hållbart leverne. Konceptet Gröna hem som bostadsbolaget Mimerstartat handlar om detta.

”Konceptet Gröna hem går ut på att hyresgästerna bland annat förbinder sig att spara energi, källsortera och åka kollektivt när det är möjligt. I gengäld får de utbildning och ett gröna hem-paket med praktiska prylar som underlättar för ett mer klimatvänligt leverne”, skriver Sveriges Radio.