Renovera hemma och skapa ett trivsamt hem

Att renovera hemma skapar inte bara en mer trivsam miljö, det kan även höja värdet på din bostad. Men att renovera kan vara en jobbig process, framförallt om den blir långdragen. Vi har tipsen på hur du får en lyckad renovering som gör att du får ditt drömhem utan att slita sönder både på miljö och plånbok.

Det första du behöver göra när du ska renovera är ett planera. Sätt upp en budget för vad allt får kosta och ungefär hur mycket tid du tänker att du ska lägga ner på det. Ska du hyra in någon som gör renoveringen eller vill du göra den själv? Många mindre renoveringsprojekt kan du enkelt göra själv med rätt verktyg. Ska du renovera själv behöver du se till att använda arbetskläder som skyddar dig. Läs mer om arbetsbyxor.com där du kan köpa alla typer av arbetskläder för renovering.

Smarta renoveringstips

Modern,Kitchen,Interior,At,Day,Time,With,A,Way,To”Vad får det kosta? Vad är viktigast för dig och vad är viktigast för mig? Var kan vi kompromissa? Hur mycket ska vi göra själva?” Detta är frågor som du bör ställa dig och den du bor med innan en renovering enligt Femina.

Många gånger kanske det räcker med att måla väggar och tak, slipa golv och byta kakelfog i badrummet för att allt ska kännas helt nytt. Prata då gärna med proffs i till exempel måleributiker som kan guida dig till hur du gör detta bäst själv.

Väljer du att istället totalrenovera hela köket är det en god idé att tänka igenom noga hur du vill att köket ska se ut innan du börjar renoveringen. Se till att det kommer tillräckligt mycket med arbetsytor, att du får elkontakter där det behövs och att planlösningen kommer att passa i ditt hem. Till sist ska du inte glömma att en renovering ska vara rolig och skapande!