Köpes: klimatsmarta hus

Fortfarande är drömhuset hyfsat nära till storstäderna, kanske med pool och närhet till fin natur och friluft. Men något som börjar bli viktigare för husköpare idag är att det också är ett miljövänligt hus. Ett hus med moderna uppvärmningsmetoder och med välisolerade väggar, fönster, tak och golv sänker som bekant elkostnaderna, men det ger något mer för själen också.

När du ska köpa bostad genom Mäklarhuset får du hjälp med att hitta en bostad som passar just dina behov och dina önskemål. Det gör det enkelt att ange vad det är du är ute efter, och om du trycker på att du just vill bo i ett miljövänligt eller modernt uppvärmt hus, så är det alltså bara att ange det för din mäklare.

Klimatsmarta hus populärt

Kanske beror det på deras moderna utformning och trevliga arkitektur, tidstypiskt för klimatsmarta hus är att de är byggda i elegant massivträ. Deras lekfulla former brukar tilltala många olika grupper av människor, även fast de flesta ryggar tillbaka: är det här något jag har råd med? Som tur är finns det mycket att tjäna in på de moderna husen, och då pratar vi givetvis om elräkningarna. Oftast är de så pass energieffektiva att de är betydligt billigare i drift än äldre kåkar.

Många idag vänder sig till olika miljörådgivare för att få tips om hur de kan leva mer klimatsmart. Förmodligen har det att göra med att man vill öka sin medvetenhet om klimatet och sänka sina energiutgifter. Men har det inte också att göra med att det känns rogivande för själen att veta att ens bostad inte klampar ner för mycket på naturen och klimatet? Att hitta lugnet i sin bostad är ju så mycket mer än bara lite rogivande musik, filtar och örtté.

Det finns olika typer av miljövänliga hus:

  • Hus som är uppvärmda med moderna pelletspannor
  • Välisolerade hus som inte läcker så mycket värme och kyla
  • Hus som är byggda i miljövänliga och giftfria material

Rådfråga med din mäklare vad som finns ute i det område du är intresserad av!