Kan man använda pellets i braskamin?

Det går alldeles utmärkt att elda med pellets i din braskamin om du nyttjar en pelletskorg. Montera en pelletkorg i braskaminen, fyll upp med pellets till kanten, tänd eld och låt värmen spridas.

Är du fullt uppe i en renovering har du kanske kommit att gå i tankarna på att införskaffa dig en braskamin. En braskamin i hemmet gör otroligt mycket i skapandet av en varm, trygg och mysig atmosfär. Att renovera hemma möjliggör ett ypperligt tillfälle att installera en braskamin. När du väljer att skaffa en braskamin kan det vara en god idé att ta reda på vilken typ av material som du kan elda med.

En pelletskorg vid eldning

Går det att använda sig av pellets som bränsle vid eldning i en braskamin? Detta går alldeles utmärkt att göra och du nyttjar en pelletskorg. Detta är en korg som du enkelt monterar i din braskamin där du sedan fyller upp korgen med pellets för att sedan tända eld och värme sprids i ditt hem. Det är också möjlighet att ta med din pelletskorg ut i naturen för att på ett säker och tryggt sätt kunna tända en eld.

Så använder du en pelletskorg

Hur går du då tillväga för att nyttja din pelletskorg? Detta är mycket enkelt. Börja med att fylla korgen med pellets så att det når upp till kanten för att sedan ställa in korgen i braskaminen. Se till att denna står på en stabil och trygg grund för att säkerställa att den inte kan välta. Använd dig därefter av exempelvis en tändkloss, ett ihoprullat ark av papper eller en tändpåse som du placerar i korgen. Tänd elda på valt material på ett försiktigt och säkerts sätt. Elden kommer nu att ta sig och en fin låga kommer att sprida sig och din braskamin kommer att brinna vackert och sprida värme i rummet.