Investera i ett värmesystem och sänk dina kostnader

Ett nytt värmesystem är en stor investering att göra. Men att byta uppvärmning eller komplettera nuvarande system kan vara en väldigt bra investering på sikt. Det kan vara värt att ta ett lån för det.

Att investera i ett nytt värmesystem är en stor engångskostnad men som verkligen kan löna sig på sikt. Om du inte har en stor buffert att ta av kan du alltid ansöka om ett privatlån. Hos https://brixo.se/ kan du ansöka om lån direkt med BankID.

Positiva aspekter med att investera i ett värmesystem

Fördelar med att byta värmesystem är att du sparar energi, minskar dina kostnader och du kan bidra till en bättre miljö. Beroende på vilket värmesystem du har idag och hur din bostad ser ut kan olika alternativ vara aktuella. Hur mycket energi och pengar du kan spara på att byta värmesystem beror dels på nuvarande uppvärmning, vart du bor, vilket uppvärmningsbehov du har och hur planlösningen i din bostad ser ut.

”Det finns pengar att spara genom att byta uppvärmning av ditt hem.”
(Aftonbladet 5 november 2017)

Olika typer av värmesystem

Det finns några olika värmesystem som kanske kan passa din bostad. Det finns bland annat olika värmepumpar, ved och pellets, solenergi, gas och el. El är ganska dyrt men om du installerar en värmepump kan du sänka dina kostnader. Det finns fyra olika värmepumpar att välja bland. Ved och pellets har en låg energikostnad men kräver en arbetsinsats av dig som kostar mycket tid. Solenergi kan användas tillsammans med andra värmekällor. Solceller kan till exempel ge drivkraft åt en värmepump. Kolla upp vilket alternativ som passar bäst till din bostad.