Inredningstrender online

Vad är årets trender inom inredning egentligen? Och går det att köpa inredning online? Så klart det gör!

Många har inte bil eller vill åka in till stan eller till ett varuhus för att gå och titta på inredning att köpa. Som tur är går det hur enkelt som helst att titta på prylar och rolig inredning på nätet, som på Fyndiq. Det är bara att klicka hem och få det levererat inom några dagar. Smidigt. Men vad är egentligen trenderna i år när det kommer till just inredning?

Årets trender i inredning och hem

För att få ett smakprov på det som trendar starkt just nu går det att se och läsa i denna artikel i Metro Mode, hur drömhemmet alla vill ha nu ser ut. Ljusa nyanser och rotting, trä och andra naturliga material genomsyrar inredningen. Liksom inslag av senapsgult, rosa och mjuka nyanser. Helt enkelt en inredares dröm för 2019.

Annat som talar för gult är att 90-talstrender är på tapeten igen, som det går att läsa i Elle Decoration:

90-talstrender som glasbordet, svampmålade väggar och färgglada mönster har bubblat strax under ytan en tid, men när Iittala avslöjade sitt kommande designsamarbete med 90-talsgiganten Jasper Morrison blev det bekräftat: 90-talet är tillbaka 2019 – och det starkt.

I samma artikel skrivs det även om hur skulpturer och skulpturala möbler är hetare än någonsin, som skulpturala bord, stolar, mattor och soffor. Tänk fantasifyllda, oregelbundna former, mixade material och möbler som med sina excentriska former blir till ett konstverk i sig.

Keramik är en trend som kom redan 2018, och som håller i sig även under detta år. Gärna får formerna vara mer oregelbundna nu, när det kommer till vaser och karaffer. Ojämna former som påminner om havskoraller är en hit, även om det kan vara svårt att hitta prisvärda alternativ. Här kan du ta till keramik själv och forma vaser i lera, bränna färg och få till dina egna konstverk att ställa i bokhyllor, på skåp och bord i hemmet.

Gult, trä och keramik i hemmet

Fler trender går det att läsa om i en artikel i Expressen:

  • Nu ser vi livet genom rosa glasögon. En rosa vägg känns helrätt 2019.
  • Trärena ytor är hetare än på länge – och syns på allt från möbler till köksluckor.
  • Svenska träslag som ek, ask och björk känns extra rätt i tiden då fler och fler blir medvetna om miljöfrågor och transportsträckor.
  • 1990-talets nyanser gör stor comeback under 2019, och helst kombinerar vi flera färger, som gult och grönt.
  • Under 2019 syns keramik överallt, på allt från bruksföremål till dekorativa ting. Allra hetast är objekt med spännande ytor, mönster och former.
  • Grått har fått dra det stora lasset som basfärg i flera år, men nu tar beige över.
  • Nu tar mönstren en paus och ger mer plats åt enfärgade textilier.
  • Gröna växter är alltid aktuella, men under 2019 får de sällskap av torkat gräs och eterneller.
  • Mässing har varit den mest trendriktiga metallen i flera år, men nu satsar vi krutet på krom och silverfärgade detaljer.